Blog

destination love strand huwelijk_0001

7 Dingen om te overwegen bij het kiezen van een trouwlocatie

Als je nu je ogen sluit en je bruiloft voorstelt, zie je waarschijnlijk je verloofde naar je stralen, de ring op je vinger glijden en je geliefden graag samenkomen. Maar waar vinden al deze feestelijkheden plaats?

De locatie is meestal de grootste keuze die nieuw verloofde stellen maken. Hoewel het selecteren van de locatie een vroege en belangrijke beslissing is, betekent dat niet dat het een gemakkelijke beslissing is! Hier is een lijst met 7 dingen die jullie kunnen overwegen bij het kiezen van een locatie voor de bruiloft.

Capaciteit

Ruimte is een cruciale overweging bij het kiezen van een trouwlocatie. Voordat u op zoek gaat naar de perfecte locatie, is het een goed idee om een ​​schatting te hebben van het aantal gasten dat u van plan bent uit te nodigen. Dit betekent vaak dat u een ruwe schets van uw gastenlijst moet maken. Als jullie gastenlijst uitgebreid is, zijn bepaalde locaties misschien niet mogelijk. En als jullie gastenlijst klein en intiem is, wil je niet in een enorme ruimte staan! Met een ruwe schatting kun je dus wat makkelijker aan de slag!

Stijl

De inherente aard en stijl van een locatie is een basis die niet kan worden veranderd, al breng je ongetwijfeld eigen touches mee in je decoratie. Jullie kunnen het beste een locatie kiezen die past bij de stijl en het gevoel dat jullie voor ogen hebben voor de trouwdag. 

Wil je relaxed en een tropisch gevoel, dan ga je niet voor een balzaal receptie. Of als je klassiek en formeel zoekt, trouw je niet bij een schuur op een boerderij. 

Begroting

Tenzij jullie werken met een onbeperkt huwelijksbudget, is geld een andere factor waarmee jullie rekening moeten houden. Wij helpen jullie naar locaties die in eerste instantie goed bij jullie budget passen. Bij elke locatie kijken we met jullie wat er is inbegrepen en welke extra kosten de locatie met zich meebrengt, zodat je goed kunt vergelijken mocht je meerdere locaties als optie hebben. 

Onderhoud

Een ding om op te letten bij het kiezen van locaties is hun netheid en algemeen onderhoud. Is het landschap goed onderhouden? Zijn de badkamers schoon? Wat voor soort personeel zal er op uw trouwdag zijn om alles op en top te houden? De staat van de locatie op de dag dat jullie gaan kijken zal al veel vertellen over het management en hun normen. Zorg ervoor dat die normen overeenkomen met die van jou!

Voor veel stellen is hun bruiloft de enige keer in hun leven dat ze ooit een grote en dure locatie zullen boeken. Dus het is oké als je je een beetje uit je element voelt! Probeer foto’s van andere huwelijken/feesten op de locatie te bekijken. Het zien van de bruiloften van andere mensen kan je inspiratie en een beter idee geven van hoe de ruimte er in al zijn glorie uitziet. We kunnen jullie van de meeste locaties op Curacao genoeg voorbeelden laten zien!

Neem contact met ons op om jullie wensen te bespreken, we helpen jullie graag met wat voorstellen!