Blog

Tips voor het kiezen van je trouwjurk

Je trouwjurk vinden is ongetwijfeld een van de meest spannende momenten van de voorbereiding van jullie huwelijk! Het is het deel waar je als klein meisje misschien al van droomde, waar je tv shows van volgt. Maar als die droom dan werkelijkheid wordt en je op zoek gaat, zijn er veel zaken om rekening mee te houden. We leggen je er een aantal voor om in je achterhoofd te houden.

Budget
Het ligt waarschijnlijk voor de hand, maar veel bruidjes hebben er moeite mee om binnen hun budget te blijven. Nog voordat ze echt een duidelijk beeld hebben van wat ze kunnen uitgeven, duiken ze vol in de wereld van trouwjurken. Stel vast hoeveel je wil besteden voordat je gaat winkelen en vertel het de verkoopster direct als je een winkel binnen gaat. De ultieme teleurstelling is een jurk vinden, er verliefd op worden en er dan achter komen dat je het je niet kunt veroorloven.

Dress code
Het is jouw bruiloft dus jij bepaalt de regels. Zorg dat je jezelf er ook aan houdt. Je jurk kiezen aan de hand van je locatie is ideaal. Als je een destination strand bruiloft hebt komt een baljurk met hoge hakken misschien minder goed uit. Kies een jurk in de stijl die perfect past bij jullie bruiloft.

Lichaamsvorm
De vorm van je lichaam is een heel belangrijke factor bij het kiezen van je jurk. Er zijn oneindig veel style guides die je kunnen vertellen welke stijl het beste bij jouw lichaam past, dus probeer die uit voordat je een winkel binnen gaat. Doe vooraf wat onderzoek om er achter te komen welke stijl en welke ontwerpers jou aanspreken en welke passen bij jouw lichaamsvorm, zo verdoe je geen tijd in een winkel die niet eens heeft wat bij jou past. Schroom ook niet om vooraf even te bellen en de beschikbaarheid van bepaalde jurken aan te vragen. 

Verborgen kosten
Veel bruiden vergeten verborgen kosten bij het kopen van hun trouwjurk. Je outfit bestaat uit meer dan alleen die jurk! Je schoenen en veil kosten ook niet niks. Let ook op de kosten van je accessoires, van het ondergoed tot aan je juwelen. En ook eventuele verstelkosten. Als je wil dat je jurk als gegoten zit is de kans erg groot dat die een beetje versteld zal moeten worden, kosten waar je niet onderuit komt. 

Comfort
In al je enthousiasme is het makkelijk om te vergeten dat je ook nog moet kunnen lopen, zitten en dansen in je mooiste jurk! De stijl van je jurk is natuurlijk onwijs belangrijk, maar normaal kunnen bewegen is ook erg fijn. Zorg dus dat je ook probeert te zitten en bewegen als je jurken gaat passen. 

We hopen dat deze paar tips jullie een klein beetje mogen helpen tijdens jullie zoektocht en kijken er naar uit te zien waar jullie keuze op is gevallen!!