Waarom trouwen op Curacao

De mooiste dag van je leven in een heerlijk zonnetje en tussen de palmbomen; een mix van zon, zee en strand. Trouwen op Curaçao is een unieke ervaring met eindeloze mogelijkheden.

Over Curacao

Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. Met het onbewoonde Klein Curaçao is Curaçao een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De vlucht vanuit Nederland duurt ongeveer 9,5 uur. Het tijdsverschil met Nederland is in de winter 5 uur en in de zomer is het op Curaçao 6 uur vroeger. Het weer is eigenlijk het hele jaar door perfect voor zonvakanties én bruiloften, maar de goedkoopste tickets boek je meestal in mei of juni. Op Curaçao betaal je met Antilliaanse guldens of Amerikaanse dollars, good to know

Het klimaat

Curaçao is een zonnig eiland met een gemiddeld aantal zonne-uren per dag van ruim acht uur. Curaçao is gezegend met een warm en zonnig klimaat. Gedurende de meeste dagen is het ideaal weer voor zee, strand en zwembad. De dagtemperaturen liggen altijd tussen de 28 en 34 graden Celsius. De temperaturen blijven aangenaam door de wind.

 

De taal

Er worden verschillende talen gesproken op Curacao, maar Papiaments en Nederlands zijn beide voertalen. Daarnaast spreken veel mensen ook Engels en Spaans.

De naam Papiaments (letterlijk: gepraat) is afgeleid van Portugees papear (babbelen)

 

 

Volg Destination Love op Instagram